Greetje Brouwer is Psychologisch en Spiritueel Astroloog en Tarotist.

In haar consulten maakt zij persoonlijkheidsprofielen, geboortehoroscopen, actuele horoscopen, baby- en kinderhoroscopen.

Deze gebruikt zij tijdens de coaching & counseling  voor bijvoorbeeld beroeps- en studiekeuze, relaties en werkgerelateerde problemen.

Over haar werk geeft zij ook regelmatig cursussen, lezingenworkshops, heeft ze een aantal korte films gemaakt, houdt ze een blog bij en zijn een aantal interviews met haar gepubliceerd.

Vrouwenemancipatie 100 jaar!

Als eerste leerling op het Chr.Lyceum in Dokkum schreef ik rond 1965 een werkstuk over de emancipatie van de vrouw, een onderwerp wat me toen al bezighield. Niemand (die mij goed kende) verbaasde het dan ook dat ik een aantal jaren als enige vrouw in een mannenwereld werkte.

Het vrouwenquotum staat nu op de politieke agenda maar we moeten nog afwachten of dit het gewenste resultaat oplevert!

Een persoon, man of vrouw, die de beste kwaliteiten heeft hoort op een functie aan de top te komen.
Daarvoor hoeft de vrouw OMDAT ze vrouw is geen voortrekkersrol te krijgen. Ze hoeft ook niet “one of the guys” te worden, maar om haar kwaliteiten als mens en bestuurder gekozen te worden.

Emancipatie gaat over gelijkwaardigheid!

Dat daarvoor hiërarchische mannelijke bolwerken doorbroken dienen te worden lijdt geen twijfel! Het wordt inderdaad tijd dat er een evenwicht komt tussen mannelijke en vrouwelijke energie, ook in het bedrijfsleven. Maar of je dat met een quotum bereikt ?