Greetje Brouwer is Psychologisch en Spiritueel Astroloog en Tarotist.

In haar consulten maakt zij persoonlijkheidsprofielen, geboortehoroscopen, actuele horoscopen, baby- en kinderhoroscopen.

Deze gebruikt zij tijdens de coaching & counseling  voor bijvoorbeeld beroeps- en studiekeuze, relaties en werkgerelateerde problemen.

Over haar werk geeft zij ook regelmatig cursussen, lezingenworkshops, heeft ze een aantal korte films gemaakt, houdt ze een blog bij en zijn een aantal interviews met haar gepubliceerd.

De intense Schorpioen

Tijdens dit seizoen waarin de bladeren van de bomen vallen die verwerkt worden tot compost is het tijd om los te laten! 

Begin met je huis op te ruimen, maak je tuin winterklaar, breng je hoofd tot rust en op orde en steek de kaarsen gezellig aan. Gebruik in de avonduren zo weinig mogelijk scherp licht, ook niet van het computerscherm, maar geniet van het schemerlicht en van de stilte. We zijn het waterteken Schorpioen binnengegaan. Dit is de tijd van diepe ervaringen en psychische verwerkingsprocessen.

Schorpioen is het meest intense teken van de dierenriem, het teken wat valt onder de planeet Pluto.

Schorpioen reageert vaak vanuit angst. Angst om gekwetst te worden, angst om in een relatie iemand kwijt te raken. Hierdoor kan hij snel in de aanval overgaan, kan er zich een diepe jaloezie ontwikkelen en kan hij een zekere macht ontwikkelen om ten koste van alles de controle te willen houden.

Schorpioen heeft zeer intense gevoelens die diep verborgen liggen en het zijn de emoties die hem soms een vertekend beeld geven. Ambitie is Schorpioen niet vreemd en hij heeft o.a. aanleg en interesse voor psychologie in alle vormen en psychotherapeutische beroepen.

De volle Maan in Stier van 27 Oktober jongstleden heeft de Stier/Schorpioen as beïnvloed. De materiële zekerheid van de Stier tegenover de emotionele zekerheid van de Schorpioen. Er kunnen financiële kwesties aan het licht komen die te maken hebben met macht en veranderingen in financiële instellingen. Zo kan het basisinkomen weer ter discussie kan komen.

In November staan Neptunus en Saturnus met elkaar in een spanningsveld wat aan het eind van de maand een hoogtepunt bereikt wanneer deze planeten in een exact vierkant met elkaar komen te staan. Neptunus vertegenwoordigt de dromen, de idealen, religie en spiritualiteit. Saturnus gaat over de gevestigde orde, de regels, autoriteit en begrenzing. Dit zal een periode van spanning geven tussen idealen en werkelijkheid,tussen spiritualiteit en het materiële, tussen droom en verstand. Het zijn 2 tegenpolen.

Zolang de planeet Uranus in het teken Ram staat zullen er overal nog opstootjes, demonstraties, waarbij de gemoederen flink verhit zijn, conflicten of revoluties plaats vinden. Een behoorlijk planetair accent op het teken Maagd kan hopelijk zorgen voor een dosis realisme wat de boel wat in evenwicht kan houden.

Het zijn intense tijden. Schorpioen gaat over transformatie. Deze tijd vraagt om een omzetting op een diep emotioneel niveau. Confrontaties kunnen plaatsvinden met mensen die een andere droom, andere idealen hebben dan wij. Dat kan een gevoel van machteloosheid geven. We zullen moeten proberen onze angsten te overwinnen en tot compromissen bereid zijn. De wereld is aan het veranderen en wij maken deel uit van een transformatie die niet gering en niet gemakkelijk is...