Greetje Brouwer is Psychologisch en Spiritueel Astroloog en Tarotist.

In haar consulten maakt zij persoonlijkheidsprofielen, geboortehoroscopen, actuele horoscopen, baby- en kinderhoroscopen.

Deze gebruikt zij tijdens de coaching & counseling  voor bijvoorbeeld beroeps- en studiekeuze, relaties en werkgerelateerde problemen.

Over haar werk geeft zij ook regelmatig cursussen, lezingenworkshops, heeft ze een aantal korte films gemaakt, houdt ze een blog bij en zijn een aantal interviews met haar gepubliceerd.

De harmoniserende Weegschaal

De Zon staat in het luchtteken Weegschaal en markeert daarmee het begin van de Herfst, het seizoen met de meest warme kleuren. Venus is de heersende planeet van dit eerste teken van de 12 dierenriemtekens waarbij het "zelf" niet centraal staat, maar waarbij het om de "ander" gaat.

Weegschaal heeft oog voor schoonheid, is erg gesteld op harmonie en evenwicht en gaat daarom het liefst confronterende situaties uit de weg. Weegschaal is meestal goed in adviseren en bemiddelen, is diplomatiek aangelegd en heeft een aanpassend vermogen. Snel een beslissing nemen is niet haar sterkste kant. Pas na wikken en wegen worden beslissingen genomen. De uitdaging van Libra is een balans te vinden tussen het mentale en het emotionele.

Die harmoniserende dualiteit van Libra zien we terug in dit schilderij van Johfra in de 2 sfinxen die op de Tarotkaart de Zegewagen slaan, de kaart die met dit teken wordt geassocieerd. Deze symboliseren de 2 tegengestelde kosmische krachten die de wagen trekken waarbij er een evenwicht moet zijn tussen hoofd en hart. Dit evenwicht is momenteel ver te zoeken in de wereld.

Met de Zon, Mercurius, de Noordknoop en de Zwarte Maan in Weegschaal valt er een zwaar accent op relaties. Het zoeken naar balans in relaties. Maar hoe gaan we hiermee om in deze chaotische tijden waarbij we te maken hebben met sterke spanningsvelden? Astrologisch kunnen we die spanningsvelden verklaren in de positionering van een aantal "zware jongens" als planeten die hun aandeel leveren in een super intense en explosieve tijd! Er worden offers gevraagd, dienstverlening en duidelijkheid in te nemen beslissingen. Daarnaast is veel irritatie maar we moeten proberen het hoofd koel te houden en kalm te blijven.

De planeet Mars staat momenteel ook niet zo comfortabel in het teken Maagd. Dat kun je vertalen als: Doe iets, onderneem actie, maar…. we moeten wel eerst de detail weten. Het is niet goed om impulsief te handelen. Nadat de planeet Saturnus op 19 September het teken Boogschutter is ingegaan is de vluchtelingenstroom alleen nog maar toegenomen en dat zal nog wel even duren.

Saturnus in Boogschutter gaat over kwesties als religie, levensfilosofie, buitenland en multiculturele integratie. Deze tijd vraagt om transformatie. Nieuwe ideeën over andere filosofieën en religies. Hoe staan we daarin?

Tijdens deze Weegschaal periode waarin het moeilijk is om snelle, duidelijke beslissingen te nemen kunnen we het beste kalm van geest blijven, de stilte opzoeken om te ontdekken wat de diepere zin van het leven is en aan Zelfkennis werken. Nadenken over hoe een juiste balans te vinden tussen: ik en de ander!