Greetje Brouwer is Psychologisch en Spiritueel Astroloog en Tarotist.

In haar consulten maakt zij persoonlijkheidsprofielen, geboortehoroscopen, actuele horoscopen, baby- en kinderhoroscopen.

Deze gebruikt zij tijdens de coaching & counseling  voor bijvoorbeeld beroeps- en studiekeuze, relaties en werkgerelateerde problemen.

Over haar werk geeft zij ook regelmatig cursussen, lezingenworkshops, heeft ze een aantal korte films gemaakt, houdt ze een blog bij en zijn een aantal interviews met haar gepubliceerd.

De idealistische Boogschutter

De Zon staat in het teken Boogschutter. Het teken dat de winter inluidt. Tijdens dit seizoen houden de dieren hun winterslaap. Het is de periode waarin het innerlijk geestelijk leven zijn hoogtepunt bereikt.

Boogschutter is het laatste vuurteken en Jupiter is de heersende planeet. Het is een teken van enthousiasme, levendigheid, rusteloosheid en veel bewegingsvrijheid. De Boogschutter is een idealist. Zijn pijlen zijn gericht op verheven doelen. In het beeld van de Centaur, half paard half mens, wordt het instinctieve symbolisch met het geestelijke verbonden.

De Boogschutter reist graag, zowel letterlijk als in de geest, altijd op zoek naar kennis en wijsheid. Hij heeft een voorkeur voor alles wat met de zin van het leven te maken heeft, zoals filosofie en religie. Hij is een visionair, een leraar, een priester en een profeet.

Boogschutter heeft veel overtuigingskracht en verkondigt zijn mening met verve, waarbij hij moet oppassen niet in de Jupiter valkuil te vallen en te dogmatisch te worden en teveel te overdrijven.

Hij wordt wel vergeleken met Cheiron, de gewonde genezer, vanwege zijn helende krachten en wordt verbonden met de Tarotkaart de Kluizenaar, de Wijze die met zijn lamp de weg voor anderen verlicht.

Boogschutter kan in positieve zin heel inspirerend zijn, wil zijn idealen verbreiden maar moet er voor waken niet te prekend en oordelend over te komen. In zijn schaduwkant kan hij zeer fanatiek worden en arrogant. Deze schaduwkant kunnen we in het huidige wereldbeeld goed herkennen en sinds de planeet Saturnus de Boogschutter is ingegaan heeft zich dit alleen nog maar geïntensiveerd. Maar Saturnus vraagt ons om een nieuwe vorm te geven aan idealen en visie.

Momenteel zien we dat sommige mensen hun ideeën willen opleggen aan anderen wat met geweld gepaard kan gaan. Zolang de planeet Uranus in Ram staat zullen er nog onvoorspelbare gebeurtenissen plaats kunnen vinden. Uranus in Ram is een sterke rebelse energie, maar ook een energie die doorberekend kan zijn en oude structuren kan openbreken. En zolang Neptunus in een spanningsaspect staat met Saturnus worden we heen en weer geslingerd tussen chaos, ideologieën en realiteit en begrenzingen.

Het is een uitdagende tijd. Met het accent op Boogschutter zullen we nog wel een tijd te maken hebben met migrantenstromen en de vraag die we ons kunnen stellen is: Wat is Waarheid? Saturnus blijft nog ongeveer 2 jaar in de Boogschutter. Het is niet onwaarschijnlijk dat we zolang nog te maken zullen hebben met migratie. Boogschutter gaat namelijk ook over buitenlanders.

Met de planeten Mars en Venus en de zwarte Maan in het teken Weegschaal komt er gelukkig een stukje vrouwelijke energie naar voren die als een wegwijzer kan dienen om te beseffen dat we elkaar allemaal nodig hebben, dat we allemaal mensen zijn die een toekomst op deze aarde moeten vinden. Dat we zullen moeten samenwerken zonder aanziens des persoons. Of dat nu gaat om cultuurverschillen, leeftijdsverschillen of om verschillen in geloofsovertuiging. Als we de moeite nemen om de ander te begrijpen kunnen we ook veel leren van elkaar en ons inzicht vergroten.Er is veel diplomatie en tact nodig om tot een vreedzame oplossing te komen (Weegschaal).

Zullen we net als de Kluizenaar ons licht laten schijnen in deze duisternis?